Over mij

Sinds 1991 maak ik films.  Voor de publieke omroep regisseerde ik vijftig reportages en documentaires. De film ‘Alde rassen, nije takomst’, kreeg de Alfred van Dijkprijs. Ook maak ik educatieve- en voorlichtingsfilms. In 2014 werd het lespakket ‘Omgaan met middelengebruik en verslaving’ aangekocht door Denemarken. Tenslotte initieer en organiseer ik participatieve projecten, waarin ik samen met de deelnemers een film maak. Het community project ‘Videos on HIV/Aids’ in Namibië  kreeg de NHL Academy Award.

In 2010 was ik toe aan  nieuwe inspiratie en volgde ik de opleiding Autonome Beeldende Kunst aan de kunstacademie Minerva in Groningen. In de zomer van 2014 studeerde ik af met ‘View from my Homes’. Ik heb beide disciplines gecombineerd in ‘Kijk, dit zie ik’. In dit project onderzoek ik hoe je iemand met dementie beter kunt leren kennen door samen foto’s te maken. Een tentoonstelling, een film en een publicatie tonen de resultaten. Daarnaast ben ik docent bij de NHL/Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Filmografie

Kijk, dit zie ik. Vier bewoners met dementie van het verpleeghuis ’t Blauwbörgje worden gevolgd tijdens een fotowandeling. Het blijkt een foto-ontdekkingsreis in hun eigen omgeving te zijn. 2018. In samenwerking met Lectoraat Image in Context, Hanzehogeschool Groningen en ’t Blauwbørgje, Dignis Groningen.

Menno SimonsMenno Simons werd geboren in 1496 in het Friese Witmarsum en heeft aan de wieg gestaan van een wereldwijde doperse geloofsgemeenschap. Die heeft in totaal zo’n anderhalf miljoen leden. Menno Simons is de enige echte geloofshervormer van Nederlandse bodem. 2011. In opdracht van het IMSC (Stichting Internationaal Menno Simons Centrum).

Omgaan met middelengebruik en verslavingDe zes korte speelfilms zijn een onderdeel van de gelijknamige vaardigheidstraining voor cliënten die sterk gedragsgestoord en licht verstandelijk beperkt zijn, 2009. In opdracht van Expertisecentrum De Borg.

Passing on the ComfortEen reportage met twee interviews van de auteurs van ‘De verbindende kracht van quilts’, 2008. In opdracht van het IMSC (Stichting Internationaal Menno Simons Centrum )

Tentoonstellingen

2018  Kijk, dit zie ik, ’t Blauwbörgje, Groningen

2016  Anders belicht, Academie Minerva, Groningen

2015  Fotografie anders, Galerie Noord, Groningen

2014  Vedute, Galerie Sign, Groningen

2014  To whom belongs the harvest. The sweet and sour of sugar, Noorderlicht Galerie, Groningen

2013  Flow, Groninger museum live!, Groningen

2013  Beet to the city, Energyze Festival Minerva, Groningen

2012  Empty Stadium, One minute film contest Olympische Spelen, Slade Research Centre, Londen

2012  Terug naar Galerie Waalkens, In search of Bas Jan Ader, Galerie Waalkens Finsterwolde

2010  Verknipte generaties, Openbare bibliotheek, Leeuwarden